Netten

Netten

Netten zijn er in vele soorten en maten. Staande wantnetten, zeebaarsnetten, garnalennetten, tongnetten, snoekbaarsnetten en warrelnetten zijn een paar voorbeelden van visnetten die gebruikt worden. Netten zijn er in vele variaties speciaal gemaakt voor de verschillende vissoorten.

Ze onderscheiden zich niet alleen door de vorm, maar ook door het gebruik van de grootte van de mazen of door het gebruik van loodlijnen, staanders, drijvers en andere materialen. De wetgeving omtrent het gebruik van visnetten varieert in ieder land.

De netten die we hier bespreken zijn door een Nederlandse vakman gemaakt van uitsluitend kwaliteit materiaal. Zo weet u en ik waar we op kunnen vertrouwen. Het betreffen netten voor de koi liefhebber, leefnetten voor de sportvissers, garnalensleepnetten en staande wantnetten voor de (hobby)visserij.


(Wedstrijd)leefnet

Handgemaakt (wedstrijd)leefnet leverbaar van 4 meter tot 6 meter. Dit leefnet is van zacht knooploos netwerk zodat de vis niet beschadigd. Het is beter bestand tegen slijtage omdat er een extra pees in geregen zit waar de tie-wraps achter zitten. Dus niet alleen achter het netwerk. Bijkomend voordeel is dat het net beter open staat met dus meer ruimte voor de vis in het net en het water stroomt er beter doorheen. De ringen zijn bijna massief, dus sterk en zwaar. Hierdoor blijft het net goed liggen. Een aankoop die zijn geld dubbel en dwars waard is. Een leefnet dat ingezet kan worden op de rivieren, kanalen, meren en vijvers en natuurlijk ook vanuit de boot. Dit zal een leefnet zijn waar u lang plezier van beleeft. Door de wat grotere mazen stroomt het water er beter doorheen en blijft het net beter liggen in de stroom. Een leefnet dat standaard gemaakt wordt in 4 maten. Andere maten kan ook, vraag vrijblijvend een prijs op. De ringen van dit leefnet worden aan de buitenzijde van het net bevestigd, dit ter voorkoming van beschadigingen aan het netwerk. De bovenste ring zit aan elkaar verbonden met een massief stuk kunststof waar een aansluiting inzit waar u een universele steun van Plato kunt indraaien.

Deze leefnetten kunnen besteld worden zowel met als zonder coating. De coating helpt nog beter de vis onbeschadigd te houden en houdt al rekening met een mogelijke regel die sportvisserij Nederland overweegt te gaan hanteren.

Zie ook ons aanbod van leefnetten op www.visboeken.nl.

Garnalen sleepnet

Kwaliteit sleepnet om zelf lekkere garnalen, een tongetje, een scharretje, en een scholletje mee te vangen. Het net is 150 cm breed en 380 cm lang. Met een net van 150 cm breed mag je zonder vergunning garnalen vangen aan het strand.

Het net is compleet met ketting aan de onderkant, sleeplijnen van 10 meter lang en de pvc pijp die hem uit elkaar houdt. Je kan er alleen mee slepen of er mee achter een boot aan slepen om spiering of aasvisjes mee te vangen. Je hoeft het net alleen maar uit te pakken en je kan gaan vissen. Omdat de pvc pijp demontabel is kan je hem mee nemen in een plastic zak, dat is lekker handig. Natuurlijk ook een leuke bezigheid voor kinderen terwijl u bijvoorbeeld op het strand ligt.

Zie ook ons aanbod van sleepnetten op www.visboeken.nl.

Koi netten

Deze handgemaakte koi netten zijn er standaard vanaf 2,8 meter tot 7,5 meter lengte. U dient ongeveer ruim een meter meer aan te schaffen dan de maat van uw koivijver. Dat werkt het beste. Op aanvraag kan er maatwerk geleverd worden.

Het net werkt 10 maal beter dan een schepnet en de vissen in uw vijver krijgen minder stres. Het betreft een ideaal net met fijne mazen van een zacht knooploos nylon netwerk zodat uw koi niet beschadigt. Gemaakt om makkelijk uw koi of andere vissen te vangen. Met aan de onderkant een zware ingevlochten loodlijn en aan de bovenkant kurken. Op de vier hoeken zitten ogen waar u touwtjes aan kunt doen om het net mee door de vijver te slepen.

U kunt ook een stok door de ogen steken, en het net aan de stokken door de vijver te halen. U sleept het net over de breedte door de vijver. Een dergelijk net gaat uw leven lang mee.

Zie ook ons aanbod van vijvernetten op www.visboeken.nl.

Zeebaarsnet (staand want)

Nieuw Corsmade kwaliteitsnet, gemaakt met de kennis van de beroepsvisser. Handmatig samengestelde netten in de afmetingen 24, 28 en 48 meter. Sinds 27 juni 2012 mag weer met staandwant gevist worden aan de kust. Deze netten zijn aangepast aan de nieuwste regels die gelden per oktober 2012.

Deze netten zijn zeer geschikt om tong, schol, bot, harder, zeebaars maar ook baars of snoekbaars mee te vangen. Natuurlijk ook geschikt om mee te nemen naar het buitenland. Handzaam formaat, makkelijk mee te nemen. Eenvoudig in gebruik; je zet ze met eb tussen twee ankers of tussen twee stokken uit op het strand. Als het weer eb is haal je ze op. Heel simpel maar veel plezier en succesvol.

De netten zijn 110 cm hoog met staanders waar het net tussen dwarrelt, dit vangt veel sneller dan netten zonder staanders. Dit omdat deze methode voorkomt dat het net te strak gaat staan, wat minder vangst oplevert.

Het netwerk is multimonofiel 1 1 2 x3, de mazen zijn 104 mm. Voor meer informatie omtrent de nieuwe regels voor het gebruik van de staand want visnetten zie de teksten onderaan bij de zeebaarsnetten op www.visboeken.nl.

Zie ook ons aanbod van zeebaarsnetten op www.visboeken.nl.